T-Systems lanceert veilige appwinkel voor grote bedrijven

T-Systems lanceert een App Store voor zakelijke gebruikers. Naast de bestaande Business Marketplace voor middelgrote bedrijven komt het bedrijf nu met de Enterprise Marketplace. Deze marktplaats voor cloud-diensten is speciaal ontwikkeld om in de behoeften van zeer grote organisaties te voorzien. In de App Store kunnen klanten diverse software, hardware en samengestelde pakketoplossingen verkrijgen. Een ontwikkelaarsportaal bevat daarnaast applicaties die voor specifieke doeleinden door gebruikers gemaakt zijn.
T-Systems
Oplossingen van de Enterprise Marketplace zijn beschikbaar voor bedrijven met maximaal 99.999 gebruikers. Organisaties hebben de keuze uit Software as a Service (SaaS)-oplossingen, vooraf geconfigureerde appliances en configureerbare pakketten. Alle oplossingen, appliances en pakketen werken eenvoudig samen met bestaande IT-omgevingen. Gebruikers kunnen alle geselecteerde toepassingen, inclusief de eigen ontwikkelde apps, vinden in een private cloud en kunnen deze via een beveiligde netwerkverbinding raadplegen.
Gestandaardiseerde diensten
De App Store levert voornamelijk gestandaardiseerde diensten. T-Systems hanteert hierbij een flexibele facturatie van het beheer, waarbij gebruikers de diensten op basis van hun gebruik of via een vast maandtarief kunnen betalen. Klanten beschikken daarnaast over geconfigureerde applicatieservers, die gecombineerd kunnen worden met applicatiesoftware die zij zelf installeren en beheren. T-Systems wil in de toekomst klanten bovendien de mogelijkheid bieden zelf te selecteren welk cloud-datacenter van T-Systems zij willen gebruiken.
Diverse marktplaatsdiensten zijn ook beschikbaar als kant-en-klare softwareoplossing. Een dergelijk pakket bestaat uit bijvoorbeeld een webserver met een database en een content-managementoplossing. Het is ook mogelijk eigen ontwikkelingen in de App Store op te nemen. De diensten, zoals monitoring tools, worden door T-Systems gecontroleerd voor zij in de appwinkel verschijnen, zodat zeker is dat de diensten voldoen aan wetgevingseisen en duidelijk is in hoeverre de tools voldoen op het gebied van security. Het is aan de organisatie en haar ontwikkelaars om te bepalen wie en hoeveel van de deelnemers in het ontwikkelaarsportaal de toepassingen kunnen raadplegen.
Prestaties van hardware zelf bepalen
Gebruikers van de pakketoplossingen kunnen individueel de prestaties van de hardware regelen door het aantal CPU's, de omvang van het RAM-geheugen en de netwerkbandbreedtes te bepalen. De 'Managed Services'-variant geeft ook de veranderingen aan in updates, patches en nieuwe releases.