Samsung presenteert KNOX-beveiligingssysteem voor zakelijke Android-apparaten

Samsung presenteert een eigen beveiligingssysteem voor Android-apparaten. KNOX, dat is vernoemd naar het bekende Amerikaanse Fort Knox, is ontwikkeld om de veiligheid van smartphones en tablets die zowel particulier als zakelijk worden gebruikt.
Samsung KNOX
KNOX biedt gebruikers de mogelijkheid te schakelen tussen een onbeveiligde gebruiksomgeving die privé gebruikt kan worden en een streng beveiligde zakelijke omgeving. Zakelijke data wordt beschermd met behulp van de oplossing Security Enhanced Android. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van data-encryptie.
Ondersteuning voor VPN’s
Samsung’s KNOX biedt ondersteuning voor Virtual Private Networks (VPN’s) die voldoen aan de Federal Information Processing Standard (FIPS). Ook biedt de oplossing single-sign-on via een company directory en geavanceerde toegangscontrole.
KNOX is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar. Het beveiligingssysteem wordt op een aantal smartphones en tablets uit de Galaxy-reeks geïntroduceerd.