Evernote reset wachtwoorden van gebruikers na cyberinbraak

De populaire app Evernote, waarmee notities kunnen worden gemaakt die in de cloud worden opgeslagen, is gehackt. Zowel e-mailadressen als gecodeerde wachtwoorden zijn bij de cyberaanval buitgemaakt. Om misbruik te voorkomen dwingt Evernote al zijn gebruikers hun wachtwoord te wijzigen.
Evernote
De hackers hebben overigens niet zo maar toegang tot de gestolen wachtwoorden, aangezien deze zowel hashed als salted zijn opgeslagen. Het is echter onduidelijk wel encryptie-algoritme hiervoor gebruikt is, waardoor niet duidelijk is hoe veilig de wachtwoorden zijn.
Zodra gebruikers inloggen bij Evernote moeten zij een nieuw wachtwoord kiezen, waardoor hackers de gestolen wachtwoorden niet kunnen misbruiken. De aanvallers zouden geen andere gegevens hebben bemachtigd of aangepast.