Nederlandse Team High Tech Crime zoekt 30 nieuwe rechercheurs

Het Team High Tech Crime (THTC) van de politie breidt uit en is op zoek naar 30 talentvolle rechercheurs. Het cybercrimeteam zet daarom de Cybercrime Challenge 0x7DD – Operation High Tech Crime op, een test die is ontwikkeld om geïnteresseerden op een originele manier kennis te laten maken met het Team High Tech Crime en zijn werkzaamheden.
Politie
Het THTC richt zich op de bestrijding van zware, georganiseerde en op innovatieve wijze gepleegde cybercriminaliteit met grote maatschappelijke impact. Rechercheur bij het THTC moeten in staat zijn om met minimale aanwijzingen op gestructureerde wijze complexe zaken op te lossen.
Multi-level contest
Cybercrime Challenge 0x7DD – Operation High Tech Crime is een multi-level contest waarbij deelnemers op diverse niveaus worden uitgedaagd om te laten zien of zij geschikt zijn voor een functie bij het THTC. De uitdaging bestaat uit diverse levels en opdrachten die te maken hebben met de werkzaamheden van het THTC. Met de opdrachten worden de vaardigheden en de competenties van de deelnemers getoetst.
In de eerste levels van de challenge worden deelnemers getest op hun vaardigheden en competenties als tactisch rechercheur. Na het succesvol doorlopen van deze ‘basislevels’, worden specifieke vaardigheden getoetst die belangrijk zijn in een functie als digitaal rechercheur. Het succesvol doorlopen van de gehele challenge betekent dan ook dat de deelnemer beschikt over vaardigheden en competenties die belangrijk zijn in een functie als digitaal rechercheur bij het Team High Tech Crime.
Samenwerking met Tewakers en Certified Secure
De Cybercrime Challenge is in nauwe samenwerking met de rechercheurs van het Team High Tech Crime ontwikkeld door Tweakers en Certified Secure.