Hackers stelen gegevens van 20.000 klanten Duitse distributeur van avast!

Een Duitse distributeur van het anti-virusprogramma avast! is gehackt. Hackers hebben de gegevens van 20.000 klanten van de distributeur Avadas.de buitgemaakt. Onder andere inloggegevens en PayPal-gegevens zouden zijn gestolen.
Avadas.de
Procello meldt op haar website dat hackers bij haar dochterbedrijf Avadas.de hebben ingebroken. Het moederbedrijf wil niet bekendmaken wat voor gegevens precies zijn gestolen, maar Botfrei.de meldt dat het gaat om e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoorden, PayPal-gegevens, telefoonnummers en geboortedata.
Alleen Avadas.de-klanten zijn getroffen
Aangezien de hack heeft plaatsgevonden bij Avadas.de zijn alleen gegevens van klanten van deze Duitse distributeur gestolen. De gegevens van klanten die avast!-software via een andere distributeur of rechtstreeks bij avast! hebben aangeschaft zijn niet bekend bij Avadas.de.
Milos Korenko, marketing director van avast!, bevestigt tegenover Softonic dat Avadas.de geen officiële website van avast! is. Dit ondanks dat de URL's avast.de tot vandaag verwees naar de website van Avadas. Deze koppeling is inmiddels op verzoek van avast! verbroken. Avast! probeert de URL avast.de al enkele jaren in handen te krijgen.