Microsoft belooft apps in Windows Store snel te zullen updaten

Microsoft maakt bekend met apps in de Windows Store af te wijken van de maandelijkse updatecyclus die we kennen van het besturingssysteem Windows. Het bedrijf stelt voor Windows op de tweede dinsdag van iedere maand nieuwe updates beschikbaar. Voor apps uit de Windows Store gaat dit schema dus overboord.
Microsoft gaat apps die in de Windows Store worden aangeboden regelmatig van updates voorzien
Het bedrijf hanteert geen vast ritme voor het updaten van apps die in de Windows Store worden aangeboden. Dit betekent dat ontwikkelaars op iedere willekeurige dag een update kunnen uitbrengen, waarmee zij bijvoorbeeld een beveiligingslek verhelpen. Het beleid stelt ontwikkelaars dan ook in staat snel te schakelen indien de veiligheid van hun software in het geding is.
Uitzondering voor sommige software
Een uitzondering op dit beleid is software die beschikbaar is als traditionele software en in de Windows Store als app. Indien kwetsbaarheden beide varianten van de software treffen zegt Microsoft 'alles-op-alles' te zetten beide varianten gelijktijdig op de tweede dinsdag van de maand een update te geven. Het bedrijf wijkt alleen van dit beleid af als het risico dat gebruikers lopen het tussentijds vrijgeven van de update rechtvaardigt.