Russische website download automatisch malware op Android-smartphone en -tablets

Een Russische website download automatisch malware op Android-smartphones en –tablets. De gebruiker hoeft hierdoor alleen nog te worden overgehaald de gedownloade software te installeren. Dit meldt avast!
Een Russische website download automatisch malware op Android-smartphones en ┬ľtablets
De aanval is mogelijk door een website te hacken en een script online te plaatsen dat verwijst naar het domein javascrpt.ru. Het domein scant alle apparaten die verbinding leggen. Zodra een Android-apparaat wordt gedetecteerd begint het domein automatisch met het verspreiden van de malware naar de tablet of smartphone.
Voorwaarden accepteren
Zodra gebruikers de app installeren moeten zij akkoord gaan met een aantal voorwaarden. Zo moet de gebruiker akkoord gaan met het afsluiten van een abonnement op een betaalde sms-dienst en toestemming geven voor het versturen van sms-berichten naar specifieke telefoonnummers. Door goed te lezen kunnen gebruikers de aanval dan ook herkennen.