Drie beveiligingstips om de veiligheid van mobiele apparaten te vergroten

Technologiefanaten kunnen niet zonder hun gadgets. Gemiddeld dragen zij 2,9 apparaten bij zich. Beveiligingsexpert Sophos komt daarom met drie eenvoudige beveiligingstips die de veiligheid van mobiele apparaten vergroten.

Sophos
Sophos adviseert een telefoon altijd te beveiligen met sterke wachtwoorden. Dit voorkomt dat een dief toegang kan krijgen tot het apparaat. Zorg er daarnaast voor dat alle software bijgewerkt is en installeer beveiligingssoftware op het apparaat. Deze software biedt extra beveiliging dankzij bijvoorbeeld encryptie en is vaak gratis beschikbaar. Tot slot adviseert Sophos alleen apparatuur mee te nemen die echt noodzakelijk is.
Smartphone is het populairst
Het onderzoek van Sophos is uitgevoerd door de website Naked Security onder 2.200 gebruikers over de hele wereld. De smartphone wordt door 85 procent van de ondervraagden bij zich gedragen en is hiermee veruit het meest populaire apparaat. 68 procent had een laptop bij zich, terwijl 48 procent een tablet in zijn tas had zitten.
Google’s Android overtreft Apple’s iOS nipt als populairste besturingssysteem voor smartphones. 40,9 procent van de ondervraagden gebruikt Android, terwijl 40,5 procent het iOS-besturingssysteem van de iPhone of iPad gebruikt. BlackBerry wordt door slechts 8,9 procent gebruikt, terwijl Windows de lijst afsluit met 3,4 procent.
Besturingssysteem op de laptop
Op de laptop is een andere verdeling te zien. 49 procent gebruikt Windows op zijn laptop, wat hiermee het meest gebruikte besturingssysteem is. De Mac wordt door 22 procent gebruikt, terwijl Linux op slechts 6 procent van de laptops geïnstalleerd is.
Sophos toont de resultaten van zijn onderzoek in een infographic