'Banken zijn laks in hun aanpak van cybercriminaliteit'

Banken zijn laks in hun aanpak van cybercriminaliteit. Minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten (VVD) stelt dat de bestrijding van digitale aanvallen op bankrekeningen op dit moment niet voldoende is. Dit schrijft Het Financieele Dagblad.
Ministerie Opstelten van Justitie en Veiligheid stelt dat banken laks zijn in hun aanpak van cybercriminaliteit
De minister is van mening dat banken onvoldoende prioriteit geven aan de aanpak van cybercriminaliteit. Dit terwijl recent onderzoek van het Nationaal Cyber Security Center uitwijst dat één op de acht Nederlanders met digitale vormen van criminaliteit te maken heeft gehad.
Meer openheid
Opstelten wil daarom dat banken meer openheid geven aan klanten over de gevaren van cybercriminaliteit. Het FD schrijft dat banken op dit moment juist terughoudend zijn in hun communicatie over cybercriminaliteit om onrust bij klanten te voorkomen.
De Nederlandse Vereniging van Banken herkent zich overigens niet in de kritiek van minister Opstelten en stelt juist constructief met zowel politie als justitie samen te werken om cybercriminaliteit aan te pakken.