Google Chrome bevat meeste kwetsbaarheden van alle Windows-software

Google Chrome is het softwarepakket voor Windows waar vorig jaar de meeste kwetsbaarheden in zijn aangetroffen. In de webbrowser werden vorig jaar maar liefst 291 beveiligingslekken gevonden. Mozilla Firefox staat op nummer twee met 257 beveiligingslekken.
In Google Chrome zijn in 2012 de meeste kwetsbaarheden aangetroffen van alle Windows-software
Dit blijkt uit onderzoek van Secunia, dat een overzicht maakte van het aantal kwetsbaarheden in Windows-software. Het aantal kwetsbaarheden in Windows-software die niet afkomstig is van Microsoft is in 2012 ten opzichte van een jaar eerder gestegen van 76 procent naar 86 procent.
Microsoft-software bevat minder kwetsbaarheden
Microsoft presteert dus beter. Het bedrijf was in 2011 met alleen Windows nog verantwoordelijk voor 10 procent van alle lekken. De applicaties van Microsoft voor Windows bevatte nog eens 12 procent van de lekken. Deze percentage liggen dit jaar met 5,5 en 8,5 procent aanzienlijk lager.
Naast de webbrowser Chrome en Firefox staan ook iTunes, Flash Player en Java in de top vijf van Windows-software met de meeste beveiligingslekken. In iTunes zijn afgelopen jaar 243 kwetsbaarheden gevonden, in Flash Player 67 lekken en in Java 66 beveiligingsgaten.
Vier kwetsbaarheden per applicatie
In totaal werden 9.776 kwetsbaarheden aangetroffen in 2.503 verschillende applicaties. Het gemiddeld aantal kwetsbaarheden per applicatie komt hiermee uit op vier.

Google Chrome bevat meeste kwetsbaarheden van alle Windows-software

Google Chrome is het softwarepakket voor Windows waar vorig jaar de meeste kwetsbaarheden in zijn aangetroffen. In de webbrowser werden vorig jaar maar liefst 291 beveiligingslekken gevonden. Mozilla Firefox staat op nummer twee met 257 beveiligingslekken.
In Google Chrome zijn in 2012 de meeste kwetsbaarheden aangetroffen van alle Windows-software
Dit blijkt uit onderzoek van Secunia, dat een overzicht maakte van het aantal kwetsbaarheden in Windows-software. Het aantal kwetsbaarheden in Windows-software die niet afkomstig is van Microsoft is in 2012 ten opzichte van een jaar eerder gestegen van 76 procent naar 86 procent.
Microsoft-software bevat minder kwetsbaarheden
Microsoft presteert dus beter. Het bedrijf was in 2011 met alleen Windows nog verantwoordelijk voor 10 procent van alle lekken. De applicaties van Microsoft voor Windows bevatte nog eens 12 procent van de lekken. Deze percentage liggen dit jaar met 5,5 en 8,5 procent aanzienlijk lager.
Naast de webbrowser Chrome en Firefox staan ook iTunes, Flash Player en Java in de top vijf van Windows-software met de meeste beveiligingslekken. In iTunes zijn afgelopen jaar 243 kwetsbaarheden gevonden, in Flash Player 67 lekken en in Java 66 beveiligingsgaten.
Vier kwetsbaarheden per applicatie
In totaal werden 9.776 kwetsbaarheden aangetroffen in 2.503 verschillende applicaties. Het gemiddeld aantal kwetsbaarheden per applicatie komt hiermee uit op vier.