Hackers breken in bij website Japanse Ministerie van Milieu en verspreiden malware

Een website van de Japanse overheid is gehackt en gebruikt om malware te verspreiden. Het Japanse Ministerie van Milieu waarschuwt internetgebruikers voor de aanval.
Het Japanse Ministerie van Milieu
Japan Times meldt dat de hackers zich hebben gericht op een deel van de overheidswebsite waar bezoekers hun CO2-uitstoot kunnen berekenen. Cybercriminelen hadden de pagina doorgelinkt naar een malafide website waar malware werd verspreid. Het gaat waarschijnlijk om een drive-by aanval, waarbij bezoekers worden besmet zodra zij een website bezoeken. De hackers richten zich op gebruikers van ongepatchte software en gebruiken dus bekende kwetsbaarheden.
Het Japanse Ministerie van Milieu adviseert iedereen die zijn website heeft bezocht zijn virusscanner volledig bij te werken en zijn computer te scannen op malware. De malware wordt door virusscanners herkend en kan op deze wijze dus worden verwijderd.

Hackers breken in bij website Japanse Ministerie van Milieu en verspreiden malware

Een website van de Japanse overheid is gehackt en gebruikt om malware te verspreiden. Het Japanse Ministerie van Milieu waarschuwt internetgebruikers voor de aanval.
Het Japanse Ministerie van Milieu
Japan Times meldt dat de hackers zich hebben gericht op een deel van de overheidswebsite waar bezoekers hun CO2-uitstoot kunnen berekenen. Cybercriminelen hadden de pagina doorgelinkt naar een malafide website waar malware werd verspreid. Het gaat waarschijnlijk om een drive-by aanval, waarbij bezoekers worden besmet zodra zij een website bezoeken. De hackers richten zich op gebruikers van ongepatchte software en gebruiken dus bekende kwetsbaarheden.
Het Japanse Ministerie van Milieu adviseert iedereen die zijn website heeft bezocht zijn virusscanner volledig bij te werken en zijn computer te scannen op malware. De malware wordt door virusscanners herkend en kan op deze wijze dus worden verwijderd.