Politie roept Nederlanders op smartphones, tablets en laptops te voorzien van trackingsoftware

De politie roept Nederlanders op hun mobiele telefoons, laptops en tablets te beschermen met trackingsoftware. Door dergelijke software op de apparaten te installeren kunnen deze in geval van diefstal eenvoudiger worden teruggevonden.
De politie roept Nederlanders op hun mobiele telefoons, laptops en tablets te beschermen met trackingsoftware
Naast het terugvinden van apparaten biedt trackingsoftware vaak ook de mogelijkheid de apparaten op afstand te blokkeren of te wissen. Een voorbeeld van een dergelijke dienst is Find My iPhone, een dienst die Apple aanbiedt voor de iPhone en iPad. Na de software op de smartphone of tablet te hebben geactiveerd kan de gebruiker inloggen op de website iCloud.com om de locatie van de apparaten op een kaart te bekijken.
Op afstand wissen of blokkeren
De website biedt gebruikers niet alleen de mogelijkheid de locatie van de apparaten op te zoeken, maar ook om een geluid op het apparaat af te spelen zodat deze in een rommelige kamer kan worden teruggevonden. Daarnaast kan de iPhone of iPad op afstand worden te blokkeren of te wissen. De politie doet de oproep na twee inbraken in Groningen, waarbij in beide gevallen laptops werden meegenomen.