Cyber Security Academy gaat studenten opleiden tot internetbeveiligingsexperts

Nog dit jaar moet een Cyber Security Academy (CSA) worden opgericht in Den Haag. Het CSA gaat cursisten en studenten opleiden tot experts op het gebied van internetbeveiliging. Dit wil een werkgroep onder leiding van oud-ministerie van Defensie Eimert van Middelkoop.
De Cyber Security Academy gaat cursisten en studenten opleiden tot experts op het gebied van internetbeveiliging
De CSA wordt opgericht door de gemeente Den Haag in samenwerking met The Hague Security Delta. Het CSA moet een samenwerkingsproject worden van de Technische Universiteit Delft, de Haagse afdeling van de Universiteit van Leiden en de Haagsche Hogeschool. Opleiding en expertise van de verschillende instellingen worden gecombineerd tot een nieuwe opleiding.
Naast de verschillende opleidingsinstituten verlenen ook een aantal bedrijven hun medewerking aan de opleiding. Zo gaan Fox-IT, PBLQ HEC en European Network for Cyber Security trainingen geven aan cursisten en studenten. Opleidingen op zowel HBO- als WO-niveau moeten vanaf 2014 worden aangeboden.