Akamai Technologies beschermt webwinkels van Schneider Versand

Beveiligingsbedrijf Akamai Technologies helpt het Duitse postorderbedrijf Schneider Versand bij het beschermen van zijn online winkels tegen webaanvallen. Schneider kiest voor Akamai’s beveiligingsoplossing Kona Site Defender om gebruikers vanaf iedere locatie en op ieder moment een veilige internetbeveiliging te leveren.
Akamai Technologies
Kona Site Defender moet zorgen voor een goede online beleving voor bezoekers, ook tijdens piekbelasting. De oplossing beschermt de webwinkel tegen cyberaanvallen en voorkomt dat deze een negatieve impact kunnen hebben op het merk. Schneider Versand hoeft geen extra investeringen hoeft te doen in hardware of software.
DDoS-aanval
Schneider Versand is de specialist op het gebied van promotieartikelen. Het bedrijf werd in december 2011 het doelwit van een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service). Door de schaal en de geavanceerde aard van de aanval was de op open source gebaseerde webserver die het bedrijf op dat moment gebruikte niet in staat om het aanvalsverkeer te verwerken.
Tijdens het hoogtepunt van de aanval werden maar liefst 500.000 verzoeken per seconde naar de website verzonden. De webwinkels van Schneider waren hierdoor drie dagen lang onbereikbaar. Om in de toekomst beter voorbereid te zijn op dit soort aanvallen kiest het bedrijf voor Akamai’s Kona Site Defender. De oplossing voorkomt dat kwaadaardig webverkeer het datacenter bereikt, waardoor dit verkeer niet tot problemen kan leiden.