Nederlandse webhost voert DdoS-aanval van ‘ongekende omvang’ uit op Spamhaus

De Nederlandse webhost CyberBunker valt bestrijders van spamberichten Spamhaus aan. Het gaat om een DdoS-aanval van ‘ongekende omvang’. De aanval is zelfs dusdanig groot dat andere onderdelen van het internet hinder ondervinden van de aanvallen.
CyberBunker
The New York Times meldt dat de aanvallen van CyberBunker op Spamhaus de grootste cyberaanvallen ooit zijn. Op het hoogtepunt is maar liefst 300 biljoen bits aan data per seconde verzonden. De aanvallen zouden verstoringen in bepaalde internetdiensten veroorzaken. Als voorbeeld wordt Netflix genoemd. Experts vrezen dan echter dat de DdoS-aanvallen een groter deel van het internet onbereikbaar maken als de strijd tussen CyberBunker en Spamhaus wordt voortgezet. Denk hierbij aan e-mailaccounts.
Zwarte lijst voor spammers
De ruzie tussen CyberBunker en Spamhaus is gestart nadat Spamhaus de Nederlandse webhost op een zwarte lijst voor spammers besloot te plaatsen. E-mails die via servers van CyberBunk worden verstuurd worden hierdoor automatisch aangemerkt als spam.
CyberBunker is hier uiteraard niet gelukkig mee en is daarom de aanval gestart. De webhost heeft een DdoS-aanval op poten gezet die de servers van Spamhaus continu bestoken. De aanvallen zijn op 19 maart begonnen en op dit moment nog steeds bezig.