Hackers proberen met Nederlandse phishingmailtjes Apple ID’s te stelen

Hackers proberen met Nederlandstalige phishingmailtjes inloggegevens voor Apple-accounts, ook wel Apple ID’s genoemd, te stelen. Slachtoffers ontvangen een mail waarin de hacker hen met een smoes vraagt in te loggen op hun Apple ID. De inloggegevens worden onderschept door de hacker.
Cybercriminelen proberen met phishingmailtjes inloggegevens van Nederlandse Apple-accounts te stelen
Verschillende mailtjes doen de ronde. In één e-mail wordt de gebruiker gewaarschuwd dat Apple de beveiliging van Apple ID’s zou hebben geüpdatet. Gebruikers zouden dan ook hun identiteit bij het bedrijf moeten verifiëren om hun account te beschermen. Deze boodschap is echter vals en lokt gebruikers naar een vervalste Apple-website.
Tweestapsverificatie
Daarnaast doen phishingmailtjes de ronde waarin hackers gebruikers vragen zich aan te melden voor de tweestapsverificatie die Apple onlangs introduceerde. Deze beveiliging is tot nu toe echter niet in Nederland beschikbaar, wat betekent dat Nederlandse klanten zich hier ook niet voor kunnen aanmelden. De mail is dan ook opgesteld door cybercriminelen om inloggegevens van Apple-gebruikers te stelen.
Beide phishingmailtjes bevatten overigens erg veel spelfouten en zijn hieraan dan ook te herkennen. Ook zijn de mailtjes niet afkomstig van Apple’s officiële domein ‘apple.com’, terwijl het bedrijf al zijn e-mail via deze domeinnaam verstuurd. De hackers zetten domeinnamen in die hier veel op lijken, zoals apple.nl.