'Bedrijven ontvangen iedere drie minuten een e-mail met kwaadaardige bijlage'

Organisaties worden iedere drie minuten geconfronteerd met een e-mail die een kwaadaardige bijlage, URL of een andere vorm van malware bevat. Dit blijkt uit het Advanced Threat Report van FireEye over de tweede helft van 2012.
FireEye
FireEye baseert het Advanced Threat Report op gegevens van 89 miljoen malware-gevallen. Spear phishing blijft de meest toegepaste manier om een geavanceerde malwareaanval op te zetten. Bij spear phishing versturen aanvallers mailtjes met aantrekkelijk onderwerpregels in een poging deze door personeel van een bedrijf te laten openen. De aanval wordt geopend zodra de e-mail wordt geopend.
ZIP-bestanden zijn een populaire manier om malware te versturen. In maar liefst 92 procent van de gevallen wordt malware verzonden in een ZIP-bestand. Exe-bestanden worden steeds vaker vermeden, aangezien steeds meer gebruikers deze bestanden niet vertrouwen. Cybercriminelen kiezen daarom steeds vaker voor een DLL-bestand om machines van gebruikers te infecteren.