Bitcoin-marktplaats doelwit van grote DDoS-aanval

Bitcoins worden steeds populairder, waardoor het betaalplatform ook steeds vaker doelwit is van slachtoffers. Mt.Gox, het grootste platform om Bitcoins en andere valuta op te verhandelen, is slachtoffer van een grootschalige DDoS-aanval. De aanval had invloed op de waarde van Bitcoins.
Mt. Gox
Mt.Gox is een soort marktplaats waarop gebruikers Bitcoins en andere valuta kunnen verkopen of juist aanschaffen. De waarde van Bitcoins stijgt de laatste tijd hard door de groeiende populariteit van het betaalmiddel. Hackers blijken echter flinke invloed te kunnen hebben op de waarde van Bitcoins.
Waardedaling van 17 dollar
IDG News Service meldt dat de waarde van Bitcoins tijdens de DDoS-aanval maar liefst met 17 dollar kelderde van 94 dollar naar 77 dollar. De waarde van Bitcoins is inmiddels weer herstelt. Het is niet precies duidelijk waarom de waarde zo hard is aangetast door de aanval. Mt.Gox lijkt tijdens de aanval gewoon bereikbaar te zijn geweest, aangezien er op de marktplaats tijdens de DDoS-aanval gewoon werd gehandeld in valuta.
Mt. Gox is niet de enige betaaldienst die met Bitcoins werkt die onlangs slachtoffers is geweest van een DDoS-aanval. Hackers vielen vorige week al de betaaldienst Dwolla aan met een dergelijke aanval. Dwolla maakt inmiddels gebruik van Cloudflare om zijn dienst bereikbaar te houden.