Criminelen hacken Antwerpse haven en stelen meerdere containers

Cybercriminelen zijn erin geslaagd het computersysteem van een bedrijf in de Antwerpse haven te hacken. De hackers konden hierdoor het eigendomsbewijs van containers bemachtigen en wisten er met meerdere containers vandoor te gaan.

Het Belgische ATV meldt dat iedere container in de Antwerpse haven is voorzien van een eigendomsbewijs. Wie dit eigendomsbewijs in handen heeft kan een pincode opvragen waarmee het mogelijk is de container op te halen. Door het computersysteem van de haven te hacken hebben cybercriminelen de eigendomsbewijzen van een aantal containers weten te stelen, waardoor zij de containers achterover konden drukken. De haven gaat extra beveiligingsmaatregelen nemen om dergelijke diefstallen in de toekomst te voorkomen.