Mozilla verhelpt 11 beveiligingslekken in Firefox 20

Mozilla lanceert Firefox 20. Het bedrijf verhelpt in de nieuwe versie 11 verschillende beveiligingslekken. Vijf hiervan waren dusdanig ernstig dat een aanvaller in staat is een machine over te nemen zodra de gebruiker een besmette of malafide website bezoekt.
Mozilla Firefox
De overige zes verholpen beveiligingslekken zijn minder risicovol. Het gaat om lekken die meer handelingen van de gebruiker vereisen voordat een aanvaller daadwerkelijk een machine kan overnemen of aanvallen die alleen uitgevoerd kunnen worden als de gebruikers niet voor de hand liggende configuraties gebruikt.
Ook beveiligt Mozilla in Firefox 20 de privacy van gebruikers beter. De 'private browsing'-functie van de browser is dan ook verbeterd. Deze functie maakt het voor gebruikers mogelijk te internetten zonder dat hun surfgedrag wordt opgeslagen.