ASP4all ondertekent de Cyber Resilience Principles

Managed Hosting-specialist ASP4all kondigt aan de wereldwijde principes van het World Economic Forum voor digitale weerbaarheid te hebben ondertekend. Deze zogenaamde Cyber Resilience Principles moeten de digitale weerbaarheid van zowel de eigen organisatie als die van andere te verhogen. Zowel ruim zeventig bedrijven en overheidsinstellingen als 25 landen nemen inmiddels deel aan het Partnering for Cyber Resilience-initiatief.
ASP4all
Dit initiatief is opgezet om in te spelen op het toenemende belang van veilige en vertrouwde wereldwijde digitale communicatie om zowel economische groei als innovatie mogelijk te maken. Bedrijven, organisaties en landen die de principes ondertekenen onderstrepen daarmee hun inzet voor het creëren van een geïntegreerde en strategische benadering van technologische risico’s en kansen. Ook gaan zij de verplichting aan hun eigen rol te spelen in het werken aan een weerbare digitale omgeving.
Dankzij het Partnering for Cyber Resilience-initiatief moet een wereldwijd netwerk ontstaan van organisaties die op bestuursniveau maatregelen treffen om te borgen dat de door hen gebruikte informatietechnologie veilig is. Dit ongeacht de sector, nationaliteit of securitykennis van het bedrijf. ASP4all wil met het ondertekenen een bijdrage leveren aan de beveiliging bij andere organisaties.