WordPress voert tweestapsauthentificatie in

De bloggingwebsite WordPress voert een tweestapsauthentificatie in. De aanbieder van weblogs sluit zich hierbij aan bij een reeks andere aanbieders van diensten die onlangs eveneens een vergelijkbare authentificatiemethode invoerde. Onder andere Apple besloot onlangs een vergelijkbare beveiligingsmaatregel in te voeren.
WordPress
WordPress maakt gebruik van de Google Authenticator-app, die beschikbaar is op zowel Android, de iPhone, BlackBerry OS en Windows Phone 8. Gebruikers die willen inloggen met behulp van de nieuwe beveiligingsmaatregel krijgen een unieke verificatiecode toegezonden via hun smartphone. Deze tijdelijke code kan worden ingevoerd op WordPress, waarna de gebruiker toegang krijgt tot zijn account.
Gebruik van tweestapsauthentificatie is voorlopig vrijwillig
De tweestapsauthentificatie moet de beveiliging van WordPress verbeteren en het voor aanvallers moeilijker maken toegang te krijgen tot andersmans WordPress-account. Gebruikers kunnen op dit moment zelf bepalen of zij gebruik willen maken van de beveiligingsmaatregel. Het is dus ook mogelijk alleen met een gebruikersnaam en wachtwoord in te blijven loggen.
De beveiliging is voorlopig alleen beschikbaar op websites die op WordPress.com worden gehost. Gebruikers die hun weblog zelf hosten met behulp van de software WordPress.org kunnen op dit moment geen gebruik maken van de tweestapsauthentificatie.