Microsoft introduceert tweestapsauthentificatie voor Live en Outlook

Microsoft introduceert een tweestapsauthentificatie voor Live– en Outlook-gebruikers. De nieuwe maatregel moet de beveiliging van de twee diensten aanscherpen en het moeilijk maken zonder toestemming toegang te krijgen tot iemands account.
Microsoft
Gebruikers kunnen zelf kiezen of zij de nieuwe beveiligingsmaatregel willen gebruiken. Door de maatregel in te schakelen moeten gebruikers voortaan een extra code invoeren om in te loggen op hun account. Deze unieke code kan worden toegezonden via SMS of worden aangemaakt in een speciaal hiervoor ontworpen smartphone-app.
Nog niet beschikbaar
De feature is op dit moment nog niet beschikbaar voor Live- en Outlook-gebruikers. Wel kunnen Windows Phone-gebruikers de app om de verificatiecode mee te generen alvast downloaden uit Microsoft's appwinkel.
Niet iedere mailapp voor smartphones ondersteunen de tweestapsverificatie. Microsoft biedt gebruikers van dit soort apps daarom de mogelijkheid een wachtwoord voor de app in te stellen op de website van Microsoft.
Populaire maatregel
Het introduceren van tweestapsauthentificatie is een populaire maatregel om de beveiliging van accounts te verbeteren. WordPress maakte gisteren bekend een vergelijkbaar systeem te introduceren om zijn gebruikers beter te beschermen. Ook Apple en Google introduceerden onlangs een dergelijk systeem.