'Bedrijven moeten meer kennis overnemen van hackers'

Bedrijven moeten meer kennis overnemen van hackers. Dit zegt Richard Franken, directeur van Trigion en Hoffman Bedrijfsrecherche in een videoblog.

Franken stelt dat de noodzaak voor bedrijven om zich af te vragen in hoeverre zijn weerbaar zijn tegen cybercriminelen steeds groter wordt. De directeur van Trigion stelt dat bij veel bedrijven op dit moment nog onvoldoende aandacht is voor IT-beveiliging, terwijl deze vorm van beveiliging een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de algemene beveiliging van een bedrijf.
De directeur van Hoffman Bedrijfsrecherche stelt dat bedrijven veel kunnen leren van hackers. Franken raadt bedrijven dan ook aan hackers binnen hun organisatie aan het werk te zetten en kennis van hen over te nemen. Bedrijven zouden dan ook niet zo zeer moeten proberen hackers te weren, maar juist van hen te profiteren.