TransIP: ‘DDoS-aanvallen zijn voorbij’

De DDoS-aanvallen op het hostingbedrijf TransIP zijn afgelopen. Webwereld meldt dat TransIP klanten in een nieuwsbrief heeft laten weten sinds 10 april geen afwijkingen meer te hebben geconstateerd op zijn netwerk.
TransIP
TransIP schrijft in de e-mail dat de situatie op dit moment stabiel is. Het bedrijf gaat klanten daarom niet langer via e-mailnieuwsbrieven op de hoogte houden van ontwikkelingen. TransIP belooft indien eventuele nieuwe aanvallen zich voordoen klanten direct op de hoogte te stellen.
Langdurige DDoS-aanvallen
De cyberaanvallen op TransIP zijn op 24 maart begonnen en hebben lange tijd aangehouden. Pas sinds 10 april zijn volgens TransIP dus geen afwijkingen meer op zijn netwerk meer te detecteren. Het bedrijf stelt dat nagenoeg alle klanten niets van de problemen hebben gemerkt.
De DDoS-aanval op het Nederlandse hostingbedrijf wordt onderzocht door de politie. Een woordvoerder van TransIP zegt tegen Webwereld dat het bedrijf ‘intensief samenwerkt’ met digitale rechercheteams om de criminelen achter de cyberaanval op te sporen.