Microsoft introduceert twee-staps-verificatie voor Microsoft Accounts

Microsoft introduceert een twee-staps-verificatie voor Microsoft-accounts. De nieuwe beveiligingsmaatregel wordt in de komende dagen uitgerold.
Microsoft introduceert een twee-staps-verificatie voor Microsoft Accounts
Al langer gingen er geruchten dat Apple net als Google, Apple, Facebook, WordPress en andere grote bedrijven een twee-staps-verificatie zou introduceren. Het bedrijf bevestigt nu dit gerucht. De twee-staps-verificatie moet de beveiliging van accounts van Microsoft-gebruikers flink verbeteren. Gebruikers kunnen dit account gebruiken om zichzelf te identificeren bij allerlei diensten van Microsoft.
Twee-staps-verificatie is vrijwillig
Het gebruik van de twee-staps-verificatie is vrijwillig. Gebruikers kunnen de maatregel zelf inschakelen in de instellingen hun Microsoft-account. Het is nog niet bekend hoe Microsoft zijn beveiligingsmaatregel precies gaat vormgeven. Een twee-staps-verificatie stuurt dooorgaans een unieke code naar gebruikers via een SMS-bericht dat zij op hun smartphone ontvangen. Alleen nadat deze unieke code is ingevoerd krijgen de gebruikers toegang tot hun account.
Microsoft is niet in staat iedere dienst of ieder apparaat aan te passen om deze geschikt te maken voor de twee-staps-verificatie. Het bedrijf maakt voor dit soort producten daarom mogelijk een apart wachtwoord in te stellen. Dit wachtwoord moet voortaan worden ingevoerd voordat de dienst of het apparaat gebruikt kan worden. Het wachtwoord is alleen geldig voor dit apparaat, waardoor aanvallers nooit toegang kunnen verkrijgen tot de gegevens over alle diensten en apparaten die een gebruiker gebruikt.