CA Technologies brengt security naar Vblock

CA Technologies en VCE – de samenwerking van Cisco, EMC en VMware – hebben hun samenwerking verder uitgebreid. Daardoor brengt CA Technologies nu een aanzienlijk deel van zijn security-portfolio richting VCE’s Vblock.
CA World 2013
Dat bleek tijdens CA World 2013 dat deze week in Las Vegas wordt gehouden. VCE levert systemen voor een zogeheten ‘converged infrastructure’. Dat wil zoveel zeggen als een volledig gevirtualiseerde server-, storage- en netwerkomgeving in één systeemkast. Dit soort systemen staan momenteel sterk in de belangstelling, waardoor steeds meer IT-fabrikanten een oplossing in deze richting ontwikkelen. IBM heeft bijvoorbeeld PureSystems ontwikkeld, Dell kent de vStart, terwijl HDS UCP of Unified Compute Platform levert.
De fabrikanten van dit soort platformen roemen de flexibiliteit die deze volledig gevirtualiseerde systemen kennen. Tegelijkertijd hebben IT-afdelingen echter wel degelijk behoefte aan extra software om deze systemen te kunnen beheren en het beheer bovendien te kunnen integreren met hun IT-brede strategie. Met name security-tools en oplossingen voor identity en access management spelen hierbij een belangrijke rol.
CA Technologies en VCE breiden hun samenwerking verder uit
VCE werkt daarom al geruime tijd samen met CA Technologies. De lijst van security- en andere oplossingen is inmiddels gegroeid tot vijfentwintig. Daaronder bevinden zich producten als CA Access Control (Control Minder), CA Virtual Assurance for IM, CA Privileged User Manager.
Dit artikel is geschreven door Robbert Hoeffnagel vanaf CA World 2013 in Las Vegas