Tools4ever ontwikkelt koppeling tussen UMRA en Keyprocessor

Tools4ever, leverancier van oplossingen voor Identity & Access Management (IdM/IAM), maakt bekend een koppeling te hebben ontwikkeld met Security Management-oplossing iProtect van leverancier Keyprocessor. Met de koppeling tussen UMRA Identity and Access Manager en iProtect is het mogelijk op basis van een wijziging in een personeelssysteem automatisch de juiste actie in iProtect te laten plaatsvinden.
Tools4ever
De koppeling kan voor allerlei doeleinden worden ingezet. Zodra een nieuwe medewerker wordt opgevoerd in het personeelssysteem zorgt UMRA bijvoorbeeld ervoor dat de gebruiker ook in het toegangssysteem wordt aangemaakt. Ook worden toegangspassen tijdig afgesloten wanneer het contract van een medewerker eindigt.
Brug tussen fysieke en logische toegang
“Wij zien dat er een brug geslagen wordt tussen fysieke en logische toegang. Bedrijven die fysieke toegang met een toegangspas hebben beveiligd willen graag dat ditzelfde pasje ook gebruikt kan worden voor toegang tot het netwerk. Dit is gebruiksvriendelijk voor medewerkers en een goed authenticatiemiddel, eventueel in combinatie met het ingeven van een pincode. Onze Single Sign On oplossing ondersteunt deze authenticatiemethode en zorgt er tevens voor dat medewerkers zeer snel kunnen inloggen op de applicaties waarvoor zij geautoriseerd zijn”, zegt Jacques Vriens, algemeen directeur van Tools4ever.
UMRA kan niet alleen automatisch de gehele life-cycle van een medewerker beheren en toegangspassen zowel afsluiten als activeren. Dankzij de koppeling kan UMRA informatie uit het systeem halen, waardoor bijvoorbeeld passen kunnen worden toegekend aan een Active Directory-gebruiker. Ook kan informatie over de fysieke aan- of afwezigheid van een medewerker real-time worden verwerkt in een online telefoonboek.
Autorisaties toekennen
De oplossing biedt ook de mogelijkheid bepaalde autorisaties aan een toegangskaart toe te kennen. Met behulp van de workflow management module van UMRA kan een beheerdera in geval van een escalatie via een portal een toegangspas direct blokkeren of open zetten.

Tools4ever ontwikkelt koppeling tussen UMRA en Keyprocessor

Tools4ever, leverancier van oplossingen voor Identity & Access Management (IdM/IAM), maakt bekend een koppeling te hebben ontwikkeld met Security Management-oplossing iProtect van leverancier Keyprocessor. Met de koppeling tussen UMRA Identity and Access Manager en iProtect is het mogelijk op basis van een wijziging in een personeelssysteem automatisch de juiste actie in iProtect te laten plaatsvinden.
Tools4ever
De koppeling kan voor allerlei doeleinden worden ingezet. Zodra een nieuwe medewerker wordt opgevoerd in het personeelssysteem zorgt UMRA bijvoorbeeld ervoor dat de gebruiker ook in het toegangssysteem wordt aangemaakt. Ook worden toegangspassen tijdig afgesloten wanneer het contract van een medewerker eindigt.
Brug tussen fysieke en logische toegang
“Wij zien dat er een brug geslagen wordt tussen fysieke en logische toegang. Bedrijven die fysieke toegang met een toegangspas hebben beveiligd willen graag dat ditzelfde pasje ook gebruikt kan worden voor toegang tot het netwerk. Dit is gebruiksvriendelijk voor medewerkers en een goed authenticatiemiddel, eventueel in combinatie met het ingeven van een pincode. Onze Single Sign On oplossing ondersteunt deze authenticatiemethode en zorgt er tevens voor dat medewerkers zeer snel kunnen inloggen op de applicaties waarvoor zij geautoriseerd zijn”, zegt Jacques Vriens, algemeen directeur van Tools4ever.
UMRA kan niet alleen automatisch de gehele life-cycle van een medewerker beheren en toegangspassen zowel afsluiten als activeren. Dankzij de koppeling kan UMRA informatie uit het systeem halen, waardoor bijvoorbeeld passen kunnen worden toegekend aan een Active Directory-gebruiker. Ook kan informatie over de fysieke aan- of afwezigheid van een medewerker real-time worden verwerkt in een online telefoonboek.
Autorisaties toekennen
De oplossing biedt ook de mogelijkheid bepaalde autorisaties aan een toegangskaart toe te kennen. Met behulp van de workflow management module van UMRA kan een beheerdera in geval van een escalatie via een portal een toegangspas direct blokkeren of open zetten.