Spaanse politie arresteert Nederlander voor DDoS-aanval op Spamhaus

Een Nederlander is afgelopen donderdag in Spanje gearresteerd nadat een arrestatiebevel is uitgegeven door het Landelijk Parket in Nederland. De Nederlandse man, waarvan alleen de initialen S.K officieel zijn vrijgegeven, is volgens het Landelijk Parket verantwoordelijk voor de grootschalige DDoS-aanval op de spambestrijder Spamhaus.
Spamhaus
Spaanse politie-onderzoekers zeggen tegen het persbureau AP dat de man, die op internet bekend staat onder het pseudoniem 'cb3rob', werkte vanuit een bunker in Noord-Spanje. Daarnaast zou de vermeende hacker de beschikking hebben gehad over een busje dat was voorzien van allerlei antennes. Dit busjes zou de man de mogelijkheid hebben geboden op allerlei locaties in te breken op netwerken.
Grootschalige DDoS-aanval op Spamhaus
De vermeende hacker wordt verdacht van de cyberaanval op de spambestrijder Spamhaus. Spamhaus is vorige maand slachtoffer geworden van een grootschalige DDoS-aanval. De aanval was dusdanig omvangrijk dat niet alleen Spamhaus in de problemen raakte, maar ook het internetverkeer in het algemeen werd verstoord.
De arrestatie van S.K. wordt Nederland door andere hackers overigens niet in dank afgenomen. Een onbekende hackersgroep dreigt via Pastebin zowel Nederland als het internet in het algemeen aan te vallen met 'de grootste aanval ooit' als de man niet op korte termijn wordt vrijgelaten.