FinFisher-spionagesoftware doet zich voor als Firefox-bestand

Mozilla beschuldigt Gamma, ontwikkelaar van de FinFisher, van het vermommen van zijn spionagesoftware als een Firefox-bestand. De ontwikkelaar van Firefox eist dat Gamma onmiddelijk met deze praktijken stopt.
FinFisher
Citizen Lab meldt verschillende bestanden van FinFisher te hebben aangetroffen die zijn vermomd als een Firefox-bestand. Mozilla is niet gelukkig met de werkwijze van Gamma en eist dat het Britse bedrijf per direct stopt met het vermommen van spionagebestanden als Firefox-bestanden. Mozilla meldt in een blogpost Gamma een 'cease and desist'-brief te hebben gestuurd met deze boodschap.
Firefox.exe
Het zou gaan om een bestand met de naam Firefox.exe. Het bestand is nauwelijks van een authentiek Firefox-bestand te onderscheiden. Zo is het malafide bestand voorzien van een versienummer en copyright-melding die door Mozilla worden gebruikt.
FinFisher is spionagesoftware die door verschillende overheden wereldwijd wordt ingezet. Onder andere Duitse opsporingsdiensten hebben de tool in gebruik gehad. Het is onduidelijk of FinFisher ook vandaag de dag nog in Duitsland wordt ingezet.