Twitter waarschuwt journalisten rekening te houden met nieuwe cyberaanvallen

Journalisten rekening te houden met nieuwe cyberaanvallen op Twitter-accounts van media. Hiervoor waarschuwt Twitter. De waarschuwing volgt nadat het Twitter-account van het persbureau Associated Press werd gehackt.
Twitter adviseert journalisten zich voor te bereiden op nieuwe cyberaanvallen
Bloomberg meldt dat Twitter in een mededeling journalisten op de hoogte heeft gesteld van de dreiging. Journalisten doen er volgens Twitter verstandig aan hun wachtwoord zo snel mogelijk te veranderen. Twitter adviseert hierbij te kiezen voor een nieuw wachtwoord dat bestaat uit een willekeurige reeks letters of woorden. Het is daarnaast van belang dat het wachtwoord niet gelijk is aan het wachtwoord dat journalisten gebruiken voor hun e-mailaccounts.
Beheer Twitter-account vanaf één computer
Ook raadt Twitter mediabedrijven aan één computer toe te wijzen als apparaat waarmee het Twitter-account wordt beheerd. Dit vermindert het risico dat de machine wordt besmet met malware tijdens het surfen op internet of het openen van e-mailberichten.
Het Twitter-account van Associated Press is vorige maand gehackt. De cybercriminelen stuurden een valse Tweet uit waarin zij stelden dat explosies hadden plaatsgevonden bij het Witte Huis en president Obama gewond zou zijn geraakt. Het bericht zorgden voor veel opschudding op onder andere de financiële markt.