Facebook laat vrienden helpen bij beveiliging van Facebook-accounts

Facebook introduceert een nieuwe beveiliging: Trusted Contacts. Trusted Contacts schakelt je beste vrienden in op het moment dat jij het wachtwoord van je Facebook-account kwijt bent.
Facebook
Trusted Contacts biedt de mogelijkheid drie tot vijf verschillende vrienden op te geven. Zodra een gebruiker zijn wachtwoord kwijt is worden deze vrienden ingeschakeld om het wachtwoord te kunnen herstellen. Iedere vriend krijgt een beveiligingscode doorgestuurd, die hij of zij moet doorgeven aan de eigenaar van het Facebook-account. De gebruiker kan zodra hij van alle opgegeven vrienden de beveiligingscode heeft ontvangen zijn wachtwoord herstellen.
De nieuwe werkwijze moet het aanzienlijk moeilijker maken Facebook's tool voor het herstellen van wachtwoorden te misbruiken. Facebook vergelijkt de nieuwe werkwijze zelf met het uitlenen van je huissleutel aan vrienden op het moment dat je op vakantie gehad.