Hackers misbruiken nieuwe zero-day kwetsbaarheid om Windows XP-gebruikers aan te vallen

Een nieuwe zero-day kwetsbaarheid in Internet Explorer (IE) 8 is opgedoken. De kwetsbaarheid wordt op dit moment al door hackers misbruikt om Windows XP-gebruiker aan te vallen. Microsoft werkt aan een oplossing.
Hackers misbruiken nieuwe zero-day kwetsbaarheid om Windows XP-gebruikers aan te vallen
Microsoft schrijft op TechNet dat cybercriminelen de kwetsbaarheid kunnen misbruiken om via IE 8 eigen code uit te voeren op Windows-machines. Vooral Windows XP-gebruikers zijn kwetsbaar, maar ook op Windows Vista en Windows 7 wordt de webbrowser veel gebruikt.
Windows XP
De kwetsbaarheid is alleen aanwezig in IE 8. Gebruikers van IE 9 en IE 10 kunnen dus geen slachtoffer worden van hackers die het gat misbruiken. Windows XP-gebruikers kunnen IE echter niet updaten naar IE 9 of IE 10, aangezien IE 8 de laatste versie van de webbrowser is die Microsoft voor Windows XP beschikbaar heeft gesteld. Voor deze gebruikers is dus geen directe oplossing beschikbaar. Microsoft adviseert Windows Vista- en Windows 7-gebruikers die nog met IE 8 werken hun webbrowser zo snel mogelijk te updaten.
Microsoft werkt aan een oplossing. Het bedrijf komt naar verwachting op korte termijn met een patch die het gat dicht.