Rabobank zoekt 230 IT'ers om cyberaanvallen af te slaan

De Rabobank is actief op zoek naar beveiligingspersoneel. De bank heeft dit jaar ruim 230 vacatures opstaan voor IT-functies. De Rabobank vreest dat de komende jaren in Nederland een tekort ontstaat aan goed opgeleide IT'ers.
De Rabobank
"We voorzien dat het de komende jaren steeds moeilijker zal zijn om de goede mensen te vinden met een goede opleiding", zegt Heleen Cosijn, verantwoordelijk voor het werven van IT-personeel bij de Rabobank, tegen NOS. "Het verdrietige is dat het aantal IT-opleidingen afneemt, omdat steeds minder studenten zich melden."
De bank is onder andere op zoek naar IT'ers die aan de slag gaan bij de afdeling die verantwoordelijk is voor de bestrijding van cyberaanvallen. Om deze medewerkers aan te trekken probeert de Rabobank het werken bij een bank via een campagne te promoten. Onder andere op de Xbox wordt geadverteerd met onder andere een video waarin een DDoS-aanval wordt gesimuleerd. Dit moet vooral jongeren enthousiast maken voor een baan als IT-professional in de bankensector.