Rijksoverheid.nl onbereikbaar door DDoS-aanval

Rijkoverheids.nl, de overheidswebsites waar alle Nederlandse ministeries hun website hebben, is onbereikbaar. De website is slachtoffer van een DDoS-aanval, waardoor de website al uren plat ligt.
Rijksoverheid
Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zegt tegen Webwereld dat Rijksoverheid.nl wel vaker slachtoffer is van een DDoS-aanval. De aanval die op dit moment plaatsvindt is echter aanzienlijk groter. Daarnaast is de aanval meerdere keren gemuteerd, wat het moeilijk maakt de aanval af te slaan.
De RVD is druk bezig Rijksoverheid.nl weer bereikbaar te maken. Rond middernacht was de website weer even in de lucht, maar korte tijd later wisten de aanvallers de website weer onbereikbaar te maken. Het blijft dus afwachten wanneer de website weer volledig toegankelijk is.