Google gaat gebruikers verplichten de twee-staps-authentificatie te gebruiken

Google gaat zijn gebruikers verplichten de twee-staps-authentificatie te gebruiken. De beveiligingsmaatregel is op dit moment nog vrijwillig en wordt dus niet door iedere gebruiker gebruikt.
Google gaat gebruikers verplichten de twee-staps-beveiliging voor hun Google-account te activeren
Tweakers meldt dat Google dit tijdens de presentatie van zijn nieuwe beveiligingsstrategie bekend heeft gemaakt. Google introduceerde onlangs de twee-staps-authentificatie, waarbij de gebruiker naast zijn wachtwoord een extra code moet invoeren om zijn identiteit te bevestigen. Deze code kan via SMS worden toegezonden naar de telefoon, maar ook worden aangemaakt met een speciale app.
Voor de komende vijf jaar op de planning
Het is niet bekend wanneer Google het gebruik van de twee-staps-authentificatie verplicht gaat stellen. De beveiligingsstrategie heeft echter betrekking op de komende vijf jaar, wat betekent dat de maatregel in deze periode wordt ingevoerd.
De twee-staps-authentificatie is overigens niet de enige maatregel die Google neemt om de beveiliging te vergroten. Het bedrijf wil op termijn ook het wachtwoord van Google-accounts vervangen door een 'authentificatiecode'. Hoe dit in de praktijk in zijn werk zal gaan is nog niet bekend.

Google gaat gebruikers verplichten de twee-staps-authentificatie te gebruiken

Google gaat zijn gebruikers verplichten de twee-staps-authentificatie te gebruiken. De beveiligingsmaatregel is op dit moment nog vrijwillig en wordt dus niet door iedere gebruiker gebruikt.
Google gaat gebruikers verplichten de twee-staps-beveiliging voor hun Google-account te activeren
Tweakers meldt dat Google dit tijdens de presentatie van zijn nieuwe beveiligingsstrategie bekend heeft gemaakt. Google introduceerde onlangs de twee-staps-authentificatie, waarbij de gebruiker naast zijn wachtwoord een extra code moet invoeren om zijn identiteit te bevestigen. Deze code kan via SMS worden toegezonden naar de telefoon, maar ook worden aangemaakt met een speciale app.
Voor de komende vijf jaar op de planning
Het is niet bekend wanneer Google het gebruik van de twee-staps-authentificatie verplicht gaat stellen. De beveiligingsstrategie heeft echter betrekking op de komende vijf jaar, wat betekent dat de maatregel in deze periode wordt ingevoerd.
De twee-staps-authentificatie is overigens niet de enige maatregel die Google neemt om de beveiliging te vergroten. Het bedrijf wil op termijn ook het wachtwoord van Google-accounts vervangen door een 'authentificatiecode'. Hoe dit in de praktijk in zijn werk zal gaan is nog niet bekend.