Apple lanceert twee-staps-verificatie in Nederland

De twee-staps-verificatie van Apple is nu ook beschikbaar in Nederland. Gebruikers die de beveiligingsmaatregel inschakelen loggen voortaan niet alleen met hun gebruikersnaam en wachtwoord in op hun Apple-account, maar ook met een unieke verificatiecode die zij op hun smartphone ontvangen.
Apple stelt de twee-staps-verificatie in Nederland beschikbaar
Door te werken met een unieke code die naar een smartphone wordt verzonden maakt Apple het voor onbevoegden aanzienlijk lastiger zonder toestemming in te loggen op een Apple ID van een ander. Het achterhalen van zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord is immers niet langer voldoende om toegang te krijgen tot het account. Ook de smartphone van de gebruiker moet worden bemachtigd.
Find My iPhone
Nederlanders ontvangen de unieke code via de 'Find My iPhone'-app die Apple voor de iPhone beschikbaar stelt. Daarnaast biedt Apple in het buitenland de mogelijkheid de verificatiecode via SMS te ontvangen, waardoor je geen verbinding hoeft te hebben met internet. Deze optie is op dit moment nog niet in Nederland beschikbaar, maar wordt waarschijnlijk op een later stadium alsnog toegevoegd aan de feature.
De beveiligingstechniek is al langer beschikbaar in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigde Koninkrijk, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland. Apple heeft aan dit weekend de landen Nederland, België, Italië, Oostenrijk, Portugal, Polen, Rusland, Brazilië, Mexico en Canada aan toegevoegd.