Malafide Firefox- en Chrome-extensie probeert Facebook-accounts over te nemen

Een malafide extensie voor de webbrowsers Mozilla Firefox en Google Chrome probeert Facebook-accounts te kapen. De extensie probeert allerlei activiteiten uit te voeren op het Facebook-account van slachtoffers.
Google ChromeMozilla Firefox
Microsoft waarschuwt op TechNet voor de Firefox- en Chrome-extensie. Zodra gebruikers de extensie hebben geïnstalleerd controleert de malafide software of de gebruikers is ingelogd op zijn Facebook-account. Indien dit het geval is download de malware een lijst met opdrachten die vervolgens op het Facebook-account worden uitgevoerd.
Activiteiten uitvoeren op Facebook
De malware voert allerlei activiteiten uit op Facebook-accounts. Zo probeert de malafide software bepaalde content te liken of delen, verspreidt deze zelf content naar vrienden en bekenden, nodigt de extensie vrienden uit voor Facebook-groepen en meldt het slachtoffer aan bij groepen. De extensie kan ook via de chat berichten versturen naar vrienden of onder hun berichten een reactie achterlaten.
Een aantal van de URL's die Microsoft gebruikt zijn inmiddels door Facebook geblokkeerd. Microsoft waarschuwt echter dat de hackers de berichten die worden verspreidt, URL's, Facebook-pagina's waar gebruikers worden aangemeld of andere activiteiten eenvoudig kunnen wijzigen. Het gevaar van de malafide extensies is dan ook zeker nog niet geweken. Microsoft adviseert Firefox- en Chrome-gebruikers hun anti-virussoftware up-to-date te houden.