Sophos combineert webbeveiliging van gateway, endpoint en cloud

Sophos kondigt vandaag Sophos UTM Connected aan, de nieuwste versie van haar bekroonde Unified Threat Management(UTM). De versie beschikt over een aantal nieuwe features, waaronder de Web in Endpoint-functionaliteit, grotere draadloze dekking en krachtiger netwerkmogelijkheden.
Sophos
Met Web in Endpoint gaat Sophos UTM een stap verder in de effectiviteit van deze beheeroplossing. Web in Endpoint verbindt diverse beveiligingslagen in het netwerk met elkaar en verzorgt de communicatie tussen de verschillende lagen. UTM Connected vergroot hiervoor het niveau van beveiliging. Web in Endpoint is zonder extra kosten beschikbaar voor klanten met UTM Endpoint en Web Protection.
Door de nieuwe, uitgebreidere draadloze mogelijkheden van UTM kunnen gebruikers hun draadloze bereik uitbreiden en toegang via VPN zowel sneller als veiliger realiseren. Dankzij ondersteuning van bridging en repeating van het draadloze signaal is het bereik van de toegangspoorten van Sophos verder en is het mogelijk zonder ethernetkabels het draadloze netwerk uit te breiden. De VPN-functionaliteit is in de nieuwe release krachtiger geworden dankzij de ondersteuning van load balancing en failover voor dataverkeer tussen IPsec VPN-tunnels.
Sophos UTM integreert gateway-, endpoint- en cloudtechnologie, waardoor beheerders nu complete webprotectie tot hun beschikking hebben en de beheersbaarheid van endpoints die buiten het bedrijfsnetwerk is vergroot. Ongeacht de locatie waar de systemen opereren maakt deze integratie volledig overzicht en totale beveiliging mogelijk alsof de clients gewoon in het kantoor zijn. Beleidsregels kunnen op elk moment bijna real time worden aangescherpt en rapportages zijn beschikbaar voor elke gebruiksstation dat is beschermd.