A10 Networks vernieuwt het Advanced Core Operating System

A10 Networks introduceert een nieuwe versie van het Advanced Core Operating System (ACOS). De vernieuwde versie bevat meer beveiligingsfuncties en is direct beschikbaar voor de Thunder Series Unified Application Services Gateways. ACOS is uitgebreid met onder andere Web Application Firewall (WAF) voor cloudbeveiliging, Application Access Management (AAM) voor authenticatie en verbeterde meerlaagse bescherming tegen Distributed Denial of Service (DDoS). Alle toegevoegde functionaliteit is licentievrij te gebruiken.
A10 Networks
"In 2012 zijn de georganiseerde aanvallen tegen bedrijfsnetwerken zowel in complexiteit als aantallen toegenomen en die trend zet zich in 2013 verder door", zegt Avivah Litan, Vice President en bekende analist bij Gartner in een recent rapport. "Gartner verwacht dat de frequentie van het aantal breedbandige DDoS-aanvallen in 2013 blijft toenemen, waarvan zo'n 25% van applicaties afkomstig zijn. Daarbij sturen aanvallers gerichte commando's naar bedrijfsapplicaties, om de CPU's en het geheugen zodanig te belasten dat de betreffende applicatie niet meer toegankelijk is".
Meerlaagse verdedigingsoplossing
ACOS integreert WAF-, AAM- en DDoS-beveiligingsmodules voor de A10 Thunder Series en voegt deze features toe aan de bestaande Application Delivery Controller (ADC), Server Load Balancing en andere beveiligingsfeatures. Hierdoor ontstaat een meerlaagse verdedigingsoplossing die nodig is om de hedendaagse web- en applicatiegebaseerde aanvallen te kunnen weerstaan. ACOS is ontworpen als een schaalbaar platform met geavanceerdere beveiligingsfuncties, die zonder licentiekosten en prestatieverlies gelijktijdig hun werk verrichten.
"ACOS is een flexibel schaalbaar platform waaraan wij bijna onbeperkt geavanceerdere functies kunnen toevoegen, zoals betere beveiliging, om intelligentere oplossingen voor applicatieservices te kunnen leveren", zegt Lee Chen, oprichter en CEO van A10 Networks. "Met de nieuwe ACOS-release krijgen alle klanten zonder extra kosten veel meer toegevoegde waarde in de vorm van Web Application Firewall, authenticatie, DDoS-bescherming en nog ruim 100 andere extra functies".
Aanvullende licentievrije nieuwe ACOS-functionaliteit
ACOS versie 2.7.1 P1 bevat ruim 160 nieuwe functies. Zo bevat de oplossing ruim 1000 virtueel te gebruiken Application Delivery Partitions (ADP), ondersteuning van ADP's in virtuele appliances, open source Xen hypervisor ondersteuning, verkeersregulering met ICAP, aFleX-scripting voor RADIUS en diverse verbeteringen voor het gebruiksgemak en operationele beheer.