Cybercriminelen versturen spam uit naam van Zalando en Deutsche Bahn

Cybercriminelen misbruiken voor een Duitse spamcampagne de naam van Zalando en Deutsche Bahn. De spammers versturen uit naam van de bedrijven een e-mailbericht naar slachtoffers waarin wordt gesteld dat de 'klant' nog een bedrag van 426 euro moeten voldoen. De e-mail is voorzien van malware.
Het Duitse spambericht dat uit naam van Zalando wordt verstuurd
De spamcampagne is ontdekt door het beveiligingbedrijf Avira. De e-mail stelt dat de ontvanger meer informatie over de rekening kan vinden in een ZIP-bestand dat in de bijlage is meegezonden. Het gaat echter om een trojaans paard, waarmee gebruikers worden geïnfecteerd zodra zij dit ZIP-bestand openen.
De e-mailberichten zijn gepersonaliseerd en noemen de ontvanger bij naam. Dit vergroot de kans dat ontvangers in de truc trappen aanzienlijk. De spamberichten worden uit naam van zowel Zalando als Deutsche Bahn verzonden. De e-mailberichten met malware zijn tot nu toe alleen in Duitsland opgedoken.