SCOS Software introduceert Network Health Check

SCOS Software, leverancier van Network Monitor en Security Tools, introduceert de NHC: Network Health Check. Bedrijven kunnen nu gedurende één week een check uit voeren voor zowel webapplicaties (APM) als netwerkprestaties (NPM).
SCOS Software
Veel bedrijven zijn tegenwoordig in grote mate afhankelijk van online en webbased technologie, zoals unified communications, CRM-systemen, e-commerce, gehoste e-mail en eigen applicaties. Voor dit soort bedrijven is het dan ook belangrijk te weten hoe deze systemen functioneren en waar problemen zich voordoen. Met AppNeta's geïntegreerde oplossingen voor performancemanagement kunnen ICT-afdelingen en ontwikkelaars eenvoudig datacenterapplicaties analyseren tot op het niveau van specifieke lagen en code.
Inzicht in de internetverbinding
De Network Health Check geeft tegelijkertijd inzicht in de internetverbinding, waar gebruikers problemen kunnen hebben door verminderde prestaties of haperende diensten. De tool maakt het mogelijk problemen in het netwerk of applicaties snel te detecteren, zonder hiervoor uren te hoeven zoeken of problemen door te hoeven schuiven.
Met de NPM (Network Performance Monitoring) wordt inzicht geboden in de gebruikerservaring van de huidige netwerkinfrastructuur en de applicaties die van dit netwerk afhankelijk zijn. Denk hierbij aan VoIP, video en virtualisatie. De APM (Application-aware network Performance Monitoring) geeft volledig inzicht in prestatieproblemen binnen applicaties die gebaseerd zijn op onder andere Java, Ruby, Python, PHP en Linux-gebaseerde operating systems. Daarnaast is het mogelijk om JavaScript gebruikerservaringen te monitoren binnen een browser.
Internetverkeer één week monitoren
Een Network Health Check houdt één week al het internetverkeer in de gaten en legt deze vast. Een 'Eén-Week Rapport' heeft betrekking op Application Performance, Bandwidth Analysis, Path Diagnostic, WAN Path Performance, Web Target Performance, AppView Voice/Video en AppView Voice. AppView Voice/Video en AppView Voice zijn alleen beschikbaar voor 2 sites uitvoering. De kosten die aan een Network Health Check zijn verbonden zijn afhankelijk van de configuratie.