SpicyLemon en Kingston introduceren USB-sticks met encryptie- en antivirusmodule

SpicyLemon introduceert USB-sticks met zowel een hardwarematige encryptiemodule als antivirusmodule. De beveiligde USB-sticks zijn in samenwerking met Kingston ontwikkeld.
SpicyLemon
Met USB-sticks wordt vaak onzorgvuldig omgesprongen. Ze raken regelmatig kwijt of onbekende USB-sticks worden op machines aangesloten zonder eerst na te denken over beveiligingsrisico's. Zelfs IT-medewerkers maken deze fout. Dit SpicyLemon op basis van een recent onderzoek dat is uitgevoerd onder bezoekers van de recentelijk gehouden RSA conferentie.
ESET NOD32 Antivirus
Het onveilige gebruik van USB-sticks stelt bedrijven bloot aan risico's die ernstige gevolgen kunnen hebben. De nieuwe USB-stick van SpicyLemon en Kingston scant alle bestanden die naar de stick worden geschreven. Ook hebben gebruikers de mogelijkheid de volledige USB-stick handmatig te scannen op kwaadaardige software. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van ESET NOD32 Antivirus, een antivirusoplossing van SpicyLemon.
Een encryptiemodule garandeert dat de data is opgeslagen in een veilige omgeving. Bij verlies van de USB-stick wordt het bedrijf dan ook alleen geconfronteerd materiële schade, zonder dat data op straat komt te liggen. Na tien foutieve inlogpogingen wordt de volledige inhoud door de USB-stick automatisch gewist, waardoor de kans dat een onbevoegde succesvol toegang weet te krijgen tot de data minimaliseert.