TNO opent nieuw Cyber Security Lab

TNO maakt bekend een nieuw Cyber Security Lab (CSL) te hebben geopend. Het nieuwe CSL is geopend in het bijzijn van ruim vijftig experts op het gebied van cybersecurity uit overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen.
TNO
Het CSL wordt door TNO ingezet voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen om de digitale veiligheid op voorhand te verhogen en lessen te leren van actuele incidenten. Daarbij gaat de aandacht niet alleen naar de techniek, maar ook naar de mens, de processen, de organisatie en de besturing.
Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid
De nieuwe locatie is geopend door Jan Willem Kelder, lid van de TNO Raad van Bestuur. Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid Dick Schoof was bij de opening aanwezig. De opening bestond uit een symbolische 'hack' door twee jongens van negen jaar oud.
Eén van de eerste projecten die in het CSL zullen worden gestart is de ontwikkeling van de 'Cyber Incident Experience' in samenwerking met Fox-IT. Managing Director van TNO Defence, Safety & Security, Henk Geveke: “Hier moet het mogelijk worden om binnen twee tot zes weken een incident van een klant te reconstrueren. Die kan dat incident in al zijn facetten door alle direct betrokkenen herbeleven. Van zo’n ervaring leren om het de volgende keer voor te zijn, is direct te behalen winst”.