VASCO Data Security neemt Cronto over

VASCO Data Security International, een softwaresecuritybedrijf gespecialiseerd in authenticatieoplossingen, kondigt de overname aan van Cronto. Cronto is leverancier van veilige, visuele transactie-authenticatieoplossingen voor online bankieren. VASCO verwerft alle Cronto-aandelen voor een initiële 15 miljoen euro cash, met een mogelijke earnout-bonus van maximaal 2 miljoen euro.
VASCO Data Security International
Cronto is in 2005 opgericht als een spin-out van de Universiteit van Cambridge en is een belangrijke speler op het gebied van veilige visuele transactie-authenticatie en elektronische handtekeningen voor online bankieren. De CrontoSign-oplossing (ook bekend onder de naam photoTAN) is geselecteerd om transacties van klanten van belangrijke banken in Duitsland en Zwitserland zoals Commerzbank AG en Raiffeisen Zwitserland te beveiligen.
CrontoSign
De gepatenteerde CrontoSign-technologie geavanceerde aanvallen van Trojan malware die zijn gericht op online bankoplossingen af te slaan. CrontoSign zorgt biedt banken de mogelijkheid een beveiligd, optisch communicatiekanaal met de klant op te zetten. Rekeninghouders scannen een CrontoSign-afbeelding die op de website van hun bank getoond wordt en verifiëren de betalingsdetails op een beveiligd scherm. De klant kan kiezen tussen een mobiele applicatie of een specifiek hardware toestel van CrontoSign.
VASCO voegt de gepatenteerde CrontoSign-producten toe aan zijn eigen productfamilie voor de globale bankingmarkt. Cronto’s producten worden naar verwachting in een latere fase geïntegreerd in MYDIGIPASS.COM, VASCO's sterke authenticatieplatform gericht op het beveiligen van online applicaties en rekeningen van consumenten.