Fortinet introduceert FortiWeb 5 OS voor de beveiliging van webapplicaties

Fortinet lanceert een nieuw besturingssysteem voor de beveiliging van webapplicaties. FortiWeb 5 OS biedt gebruikers de mogelijkheid het bron van gegevens die in de applicatie worden ingevoerd te achterhalen, waardoor DDoS-aanvallen in een vroeg stadium kunnen worden herkend.
Fortinet
IT-beheerders kunnen met behulp van het besturingssysteem onderscheid maken tussen betrouwbare en kwaadaardige bronnen. FortiWeb 5 OS maakt het hierdoor mogelijk aanvragen van een kwaadaardige bron te blokkeren, waardoor bijvoorbeeld een DDoS-aanval kan worden afgeslagen.
IPv4 en IPv6
FortiWeb 5 OS biedt ondersteuning voor zowel IPv4 als IPv6. Zowel IPv4-naar IPv6 en IPv6-naar-IPv4 communicatie wordt ondersteund. Dit is belangrijk aangezien steeds meer bedrijven de overstap naar IPv6 zullen maken.
Het besturingssysteem is in staat onderscheid te maken tussen crawlers van zoekmachines en andere legitieme websites en malafide scanners. Beheerders kunnen via het Bot Dashboard direct in een visuele presentatie aflezen om wat voor soort bots het gaat.