Qualys verrijkt zijn BrowserCheck-applicatie: eenvoudig, automatisch en continu monitoren van browse

Gratis cloud-dienst van Qualys stelt bedrijven in staat zelf BrowserCheck-applicatie te implementeren en browsers van eindgebruikers te scannen
Qualys, Inc., pionier in het bieden van oplossingen voor cloud-security en compliance-management, lanceert de Qualys BrowserCheck Business Edition. Deze gratis cloud-dienst biedt organisaties een complete automatisering van het monitoren van browsers, plug-ins, beveiligingsinstellingen en updates van besturingssystemen, die aanwezig zijn op de computers van eindgebruikers. IT-beheerders gebruiken de webconsole van de oplossing om BrowserCheck te installeren op de computers van medewerkers en externen, zoals uitzendkrachten. Daarnaast kunnen ze periodiek automatische scans uitvoeren zonder gebruikers te storen. Ook is het mogelijk eenvoudig rapportages samen te stellen. Door deze dienst te gebruiken, beheren bedrijven effectiever de computerveiligheid binnen de organisatie en zijn ze in staat om tijdens audits aan te tonen dat hun systemen up-to-date zijn.
Qualys
“Leveranciers van zakelijke software, zoals Microsoft, Oracle en Adobe, brengen regelmatig updates uit met patches die beschermen tegen de allernieuwste beveiligingsbedreigingen. Helaas is het voor computergebruikers moeilijk om het aantal updates bij te houden en is het voor bedrijven nog moeilijker om te garanderen dat pc’s in hun organisatie geüpdatet zijn”, zegt Scott Crawford, onderzoeksdirecteur EMEA bij Qualys. “De gratis BrowserCheck Business Edition van Qualys is een praktische oplossing voor bedrijven om de computers van medewerkers up-to-date en veilig te houden.”
De verrijkte webconsole van de BrowserCheck Business Edition van Qualys automatiseert het continue monitoren van browsersoftware op de computers van medewerkers en ondersteunt bij het updaten van hun systeem als dat nodig is. De BrowserCheck biedt:
  • automatische implementatie. IT-beheerders downloaden een Microsoft System Installer-bestand (MSI) dat ze met sofware-implementatietools als System Center Configuration Manager (SCCM) van Microsoft kunnen uitrollen naar de pc’s van gebruikers. Deze applicatie voegt een kleine extensie toe aan de Internet Explorer-, Chrome- en Firefox-browsers die de BrowserCheck-scans uitvoert en veilig communiceert met de webconsole van BrowserCheck;
  • automatische scans. BrowserCheck is in staat om op de achtergrond de computers van gebruikers dagelijks, wekelijks of maandelijks te scannen zonder tussenkomst van de gebruiker. BrowserCheck kijkt welke browsers en plug-ins de gebruiker heeft geïnstalleerd op elke computer, welk beveiligingspakket men gebruikt (zoals een antivirusprogramma, firewall en encryptieprogramma) en of er Microsoft Security-updates ontbreken;
  • automatische tracking. De resultaten van elke scan worden veilig naar de webconsole van BrowserCheck verstuurd voor analyse en archivering. IT-beheerders zien de actuele status van elke computer en kunnen scans onderzoeken om te zien hoe een specifieke computer is veranderd na verloop van tijd;
  • geautomatiseerde gebruikersnotificatie met ‘Fix It’-icoontjes. Als de BrowserCheck merkt dat er een onderdeel verouderd is, geeft hij dat aan en laat zien welke software moet worden geüpdatet. De gebruiker hoeft dan alleen op het ‘Fix It’-icoontje te klikken om de juiste update te downloaden of om direct vanaf de website van de leverancier te updaten.
  • “De constante stroom van updates van softwareleveranciers maakt het voor bedrijven moeilijk om nauwkeurig bij te houden wat er op hun computers staat en of die up-to-date zijn. Laat staan dat ze weten welke browsers hun medewerkers gebruiken”, zegt Philippe Courtot, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Qualys. “Met de geautomatiseerde, continue scan van BrowserCheck bieden wij bedrijven een betrouwbare manier om wat ze in huis hebben, te meten en te beheren. Zo profiteren ze van de beste beveiliging en voldoen ze aan compliance-eisen.”
BrowserCheck biedt gratis geautomatiseerd scannen van pc’s die draaien op Microsoft Windows XP of hoger en Apple MacOS. Meer informatie is te vinden op www.qualys.com/browsercheck.