Google voorziet Chrome van resetknop voor malware

Malware kan allerlei instellingen in een webbrowser aanpassen. Google gaat het voor Chrome-gebruikers eenvoudiger maken deze wijzigingen weer ongedaan te maken. Toekomstige versies van Chrome worden uitgerust met een resetknop.
Google Chrome
Francois Beaufort van Happiness Evangelist meldt op Google Plus in de nieuwste versie van Chromium de nieuwe feature ontdekt te hebben. Chromium is de open source browser waarop Chrome is gebaseerd. Het is niet duidelijk wanneer de resetknop daadwerkelijk in Chrome beschikbaar is.
De resetknop biedt gebruikers de mogelijkheid instellingen naar de oorspronkelijke configuratie terug te zetten. Gebruikers kunnen zelf aangeven welke instellingen zij precies willen herstellen. Hierbij kan een keuze worden gemaakt uit de standaard zoekmachine, homepagina, content-instellingen, cookies & sitegegevens en extensies, nieuwe tabbladen & thema's.