Windows 8.1 biedt ondersteuning voor biometrische beveiligingsapparatuur

Microsoft gaat Windows standaard voorzien van ondersteuning voor biometrische beveiligingsapparatuur van verschillende fabrikanten. Gebruikers hoeven hierdoor niet langer los drivers te installeren en kunnen direct met de oplossingen aan de slag.
Windows 8
Stephen Rose van Microsoft zegt tegen The Verge dat gebruikers vanaf Windows 8.1 de mogelijkheid krijgen allerlei zaken met hun vingerafdruk te beveiligen. Denk hierbij aan de toegang tot hun account bij Microsoft zodat zij apps kunnen aanschaffen en kunnen inloggen bij apps. Daarnaast kunnen gebruikers mappen op hun Windows-machine beveiligen met behulp van hun vingerafdruk. Deze mappen zijn hierdoor niet langer voorzien van een wachtwoord dat gekraakt kan worden. Alleen de rechtmatige eigenaar krijgt hierdoor nog toegang tot de map.
Het is onbekend van welke fabrikanten Microsoft oplossingen gaat ondersteunen. Het bedrijf zou op dit moment in ieder geval met twee of drie leveranciers samenwerken om de ondersteuning van biometrische beveiliging in Windows 8.1 te kunnen realiseren.