Nieuwe standaard voor fysieke elektronische sloten

De bedrijven DORMA, ASSA ABLOY, Nedap en Zugang GmBH maken bekend een nieuwe Standard Offline Access Application-standaard (SOAA-standaard) te hebben ontwikkeld. De standaard moet het mogelijk maken sloten van verschillende fabrikanten in één toegangscontrole systeem te combineren.
De Standard Offline Access Application-standaard maakt het mogelijk fysieke elektronische sloten van verschillende fabrikanten in één systeem te combineren
Dit meldt het Duitse Sicherheit.info. Op dit moment is het lastig sloten van verschillende leverancier te combineren, wat voor klanten erg lastig is. Een aantal bedrijven weigert inmiddels dan ook te investeren in fysieke elektrische sloten zolang hier geen duidelijke standaard voor ontwikkeld is.
Vendor lock-in
De SOAA-standaard voorkomt vendor lock-in, waarbij een klant afhankelijk is van een leverancier en dus bij dit bedrijven alle onderdelen van een toegangscontrolesysteem moet aanschaffen. Gebruikers krijgen dus meer vrijheid en kunnen zelf bepalen welke onderdelen zij van welke leverancier afnemen.
Nedap voert op dit moment een pilot uit met de standaard bij een ziekenhuis in België. Het bedrijf combineert hier 1.000 sloten van verschillende leveranciers in één toegangscontrolesysteem.